Sur l e pont d'Avignon....

1 juni 2024 - Avignon, Frankrijk

Vanmorgen na een goede nachtrust om 8 u opgestaan. Het is zwaarbewolkt en fris. Na scheren, een toilet bezoek en het ontbijt vertrekken we om 9.10u.  We tanken goedkoop (1.69 €)  bij Leclerc en na het een keer met de pinpas en een keer met de creditcard geprobeerd te hebben pakt uiteindelijk de pinpas.

Terug in de camper blijkt de koffiepot te lekken: even alles schoonmaken. Daarna de tolweg op en net voor Lyon toch langzaamrijdend verkeer. In Lyon door de tunnel en dan zien we een apart gebouw langs de Rhone ; het blijkt een museum te zijn. Hoe verder we zuidelijk gaan des teminder wolken; wel een stevige mistralwind.

Om 14.10 arriveren we op de camping. Daar hebben we lunch in het zonnetje. Daarna lopen we vanuit de camping naar het pontje dat ons naar het centrum overzet. We lopen naar de Pont  d'Avignon en er zelfs overheen. Dan door de stad naar het Palais des papes en de kerk erlangs waar Annie een kaarsje opsteekt voor iedereen die het moeilijk heeft. Dan door het park met de hoge rotswand waar we een mooi uitzicht hebben. En met het pontje weer terug.

Nu tijd voor een wijntje en daarna gaan we koken.

1. Christel:
    1 juni 2024
    Dat ziet er uit als een mooi begin van de reis
  2. Angele:
    1 juni 2024
    Mooie foto’s en heerlijke blauwe lucht!
  3. Angele:
    Hallo oma en opa 🥰Aimée 🩵💜
  4. Annie:
    2 juni 2024
    Dag lieve Aimée, hoe gaat het met jou?🥰🥰🥰🥰