Mistral
2 juni 2024 - Avignon, Frankrijk
Vanochtend om 8:00 u opgestaan. Zonnetje schijnt maar nog steeds een stevige wind. Dus geen fietsweer.
Na het douchen ( waarbij de knop ingedrukt gehouden moest) krant gedownload en gelezen. Koffie gedronken en een wandeling gemaakt over het mooie wandelpad langs de Rhône met uitzicht over de fortificaties en de pont van Avignon. Een lekker croissantje gekocht en verorberd. Terug over hetzelfde wandelpad en even wat verder doorgelopen om te kijken of het restaurant wat voor vanavond zou zijn. Maar het is zondag, dus druk. Zal vanavond ook wel zo zijn. We besluiten vanavond op de camping wat klaar te maken en lopen terug naar de camping waar we nog een broodje pakken.
Bijna terug op de camping krijgen we een appje dat Thijmen zijn typediploma heeft gehaald: proficiat!
Om een uur of half drie lopen we weer naar het pontje en na een tijdje wachten worden we weer overgezet. We lopen Kris-kras door het autovrije centrum en belanden bij de Hallen, de overdekte markt. Maar het is zondag dus gesloten. Voorbij de Hallen op het place de Pie nemen we een biertje/wijntje op een terras met uitzicht op de groene plantenmuur van de Hallen. Daarna verder door het centrum en daar zien we bv de eglise saint Pierre. Langs een milieuparkje gelopen met veel troep erlangs, erger dan in Nederland. Door de stadspoort komen we weer buiten de stadswallen en lopen over de brug naar het eiland waarop onze camping ligt. Over de promenade lopen we weer naar de camping waar we lekker in het zonnetje bijkomen van deze trip.

O ja en gefeliciteerd met de typecursus